Cyberbrott kostar samhället och företagen mycket mer än vad som är uppenbart vid ett första ögonkast.

Metoder för intrång är många och spänner från den enkla metoder som “tappade” och infekterade USB-stickor på p-platsen, eller falsk e-post som frågar efter dina konto nr och lösenord (Phishing), till avancerade och automatiserade serversystem som bryter sig in och gräver efter ditt data.

Det finns många olika skyddslösningar för att hantera hoten, men de måste vara robusta och komplettera varandras funktion för att minska kryphålen mellan dem.

Antivirus program hanterar typiskt olika former av dold kod som vanligtvs kan döljas i gratis-program, bilagor i e-post eller på USB stickan som besökt en annan dator som var infekterad. Viruset strävar att installera och duplicera sig själv för vidare intrång och spridning. Virus på en dator kan användas för att avlyssna och stjäla lösenord och data, eller ta över den vid en framtida tidpunkt för att agera bas för nya attacker mot andra.

Om cyberbrottlingen inte lyckas bryta sig in med virus kan en  attack mot användarkonton (brute force) vara nästa steg, där man automatiserat gissar lösenordet hundratusentals gånger till man lyckas. Kallas även dictionary attack. Ofta används smittade dator som fjärrstyrs (bot-net) för ändamålet att hacka sig in på Outlook web access (OWA) och remote sessioner (RDP), så att skydda inloggningsfunktionerna för dessa och andra funktioner är en mycket viktigt uppgift.

Syspeace är designat för att skydda inloggningspunkterna, för att endast släppa in aktoriserade användare till ditt system.